terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Olmo Peeters - TERROVIN - HR 57.jpg

RAPHAËL BARTUCCI

De ouders van Raphaël verlieten Italië eind de jaren '50 om zich te vestigen in Moselle, in het noorden van Frankrijk. Tijdens de zomermaanden, kwam de jonge Raphaël geregeld naar de ongerepte Bugey streek, op de grens met de Jura. Enkele jaren later in 1981, na zijn studies elektromechanica, maar vooral door zijn drang om landbouwer te worden, settelt hij zich in Mérignat, een piepklein dorpje in de heuvels van Bugey. Hij beslist dan om enkele wijnstokken aan te planten op de minerale ondergrond en in 1983 maakt hij zijn eerste wijn voor persoonlijke consumptie. Met mondjesmaat plant hij stokken aan op de piepkleine en steile hellingen. Het domein telt vandaag amper 2.10 ha op 10 mini perceeltjes (!).  Raphaël werkt hard op de kleine percelen die enkel met de hand kunnen bewerkt worden en dat proef je. Zijn Bugey-Cerdon pétillant op basis van Gamay en Poulsard is zó precies, zó puur en zó gegeerd over de hele wereld en wordt algemeen beschouwd als de beste van zijn soort. Een must bij nagerechten op basis van rood fruit.


Bugey Cerdon - 2023

uitverkocht

wijnsoort: rosé pétillant naturel met restsuiker
druif: gamay, poulsard & chardonnay
rijping: méthode cuve close
inhoud: 75 cl.