terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Olmo Peeters - TERROVIN - HR 5.jpg

GEUS

Lambiek is één van de oudste bieren ter wereld en het enige bier dat verkregen wordt door spontane gisting, gebrouwen met gerst, tarwe en hop.  Tijdens de afkoeling van het wort in het koelschip dringen de wilde gisten: Brettanomyces Bruxellensis en Brettanomyces Lambicus door in het wort.  Na afkoeling belandt het bier op vat waar het maanden tot jaren vergist, hier verkrijgt het zijn typische zurige smaak.  Wouter koopt verschillende lambiek van diverse brouwers aan en vergist deze verder op speciale vaten zoals Vin Jaune of Cognacvaten.  Hij steekt zijn eigen geuze maar macereert ook fruit op lambiek zoals kriek, framboos, aardbei, rabarber of druiven.  Geuze is een uitstekend bewaarbier aangezien de wilde gisten jarenlang blijven doorwerken in de fles, wat resulteert in een harmonieus en complex bier. De franse natuurwijnmakers zijn er verzot op.