terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Olmo Peeters - TERROVIN - HR 96.jpg

CLOS DE MOUNISSENS

David Poutays is de jonge wijnmaker achter het piepkleine domein Clos de Mounissens (1,72 ha), 45 km zuidelijker gelegen dan de stad Bordeaux, op een tiental kilometers van de appellatie Sauternes.  Zijn ontmoeting in 2001 met Alain Déjaen van Domaine de Rousset-Peyraguey zorgde ervoor dat hij de stap naar biodynamie heeft gezet.  Zijn eerste wijnen vinifieërde hij na de oogst in 2003 volledig sulfietloos voor de rode versies.  Het klimaat in de herfst (mistvorming in de ochtend en zonneschijn in de namiddag) zorgt ervoor dat de Botrytis Cinerea zich ontwikkelt op de druiven.  Er zijn drie percelen (0,65 ha) aangeplant met Semillon.  Er wordt geoogst in verschillende tries gaande van eind september tot eind oktober.  Het resultaat zijn zoete wijnen waarvan je stil wordt!


wijnsoort: oxidatieve zoete witte wijn
druif: 100% semillon, late oogst met botrytis
rijping: op vat gedurende 2 jaar sous voile
inhoud: 50 cl.

Le voile se lève - 2015

€ 16,53 excl. btw