ALEXANDRE JOUVEAUX & MARYSE CHATELIN
Het begon allemaal met een allergie voor sulfiet dat Alexandre Jouveaux enkele kleine percelen kocht en zijn eigen wijn begon te maken in zijn garage. Hij ruilde zijn drukke leven in als modefotograaf van Chanel, voor... natuurwijnmaker. Wat een contrast! Van het levendige Parijs bellande hij in het slaperige dorpje Uchizy, een vergeten, maar magisch dorpje in het zuiden van de prachtige Bourgogne.
Maryse Chatelin vergezelde Alexandre en plantte zelf stokken aan op een uniek perceel met rooskleurige kalk. In 2015 werden de eerste druiven geplukt met succes. Dit is Bourgogne van een adembenemend hoog niveau, hemels sappig met toetsen van rode kersen en fijne oosterse specerijen, tegelijkertijd vol rijpheid maar toch zijde zacht.
Combarnier is een perceel aangeplant in 1989 met chardonnay, quasi druif per druif geplukt, direct geperst, gegist en gerijpt op zeer oude foeders gedurende 4 jaar (!). De wijn vloeit manueel direct van het vat, de fles in, zonder filtering en sulfitage. Het resultaat is een puur meesterwerk. Wijnen vol energie, diepgang en mineraliteit die je smaakpapillen testen en fris houden. Én je doen verlangen naar meer, veel meer. Een verademing in Bourgogne.
De wijnen van Alexandre & Maryse zijn helaas tergend zeldzaam en meestal al uitverkocht vooraleer je er nog maar naar kunt vragen. Gelukkig behoren we al een tijdje tot het kransje van hun meest maniakale wijnimporteurs.